Leifruit boomgaarden
locaties: Westenberg Hof, Wellington Hof
en Hanneman Hoek (leimuur)

Een geleide fruitboomgaard in de openbare ruimte met verschillende soorten appel, peer, kweepeer, kers, pruim en vijg. Daaromheen staan bessenstruiken, diverse kruiden en in de permacultuur gebruikelijke bodembedekkers zoals phacelia en bernagie. Deze typologie siert lege, omsloten tuinen en kale façades in de openbare ruimte met fruitbomen die groeien in bedden geleid langs draden. De lei-draden ondersteunen ook bessenstruiken en diverse bloemen, en de bomen zijn zo geleid dat het fruit geoogst kan worden zonder ladder. Rondom de fruitbomen staan officinalis kruiden en 1-jarige bodembedekkers die zorgen voor een vroege oogst terwijl de fruitbomen en de bessenstruiken rijpen. Tevens dekken ze de bodem af en daarmee bemiddelen ze de waterhuishouding.