Wat kun je doen om de indeling en het gebruik van een stuk groen te veranderen? Een van de mogelijkheden is om met een kruiwagen aarde van de ene naar de andere plek te verplaatsen. Een andere is – en dat doen we bij wijze van proef in DemoTuinNoord – je verzamelt kratten en bouwt de opstelling die je wilt. Een aanstekelijk soort lego voor volwassen. De kratten vormen makkelijk toegankelijke tuinbedden op een werkhoogte waar je geen rugpijn van krijgt, en bovendien maak je zo ook zitplaatsen midden in de toekomstige tuin. Het proces waarin je zoekt naar de juiste dimensies en de meest aantrekkelijke opstelling is vergelijkbaar met een spel. Je moet de juiste hoeveelheid en de juiste proporties vaststellen die bijdragen aan de uiteindelijke structuur. Afhankelijk van de grootte kun je een heel labyrinth onwikkelen dat gemaakt is van productieve tuinbedden.