In 2011 legden de moeders van basisschool ‘t Palet samen met hun kinderen de basis voor de Hannemanhoek. Lei-peren, artisjokken, rabarber en rozemarijn groeien er inmiddels weelderig. De hoek wordt nu onderhouden door de leerlingen van het Nova College. Zij blijven er mulchen en oogsten er een overvloed aan rabarber.

Omdat we de moeders van ‘t Palet graag betrokken houden hebben we samen met de school een nieuwe opdracht geformuleerd. ‘t Palet deelt twee mooie grote dakterrassen met de buren van de naschoolse opvang. Het eerste terras is mooi beplant en voorzien van avontuurlijke speeltoestellen. Het tweede terras, voor de moeders en docenten, is zo kaal als de luchtruimte van een gevangenis.

In september gaat hier verandering in komen. Foodscape Schilderswijken ‘t Palet gaan er samen voor zorgen dat de school niet alleen slimme kinderen, maar ook mooie (eetbare) planten gaat voort brengen. Het kale terras wordt de groene kweekvijver van de wijk.

Afgelopen vrijdag is er alvast een klein begin gemaakt door het planten van Dahlia’s. Om de zomer te overleven zijn ze voor een ‘all inclusive’ toevertrouwd aan de goede zorgen van buurvrouw Aziza en haar dochters. Na de vakantie verhuizen ze als eerste naar het terras.